Toon jouw onderzoek op de VLIZ Marine Science Day 2024!

Gevel De Grote Post in Oostende
Paul Henning | Wikimedia

De VLIZ Marine Science Day 2024 – die formeel kadert binnen het Belgisch EU-voorzitterschap – zal volledig draaien rond de EU Mission Ocean & Waters, en zijn drie hoofdthema’s: oceaanvervuiling, klimaat/koolstof, en biodiversiteit. Laat je eigen onderzoek deel uitmaken van het programma van #VMSD24 en dien een abstract in voor 12 januari 2024!

De volgende editie van de VLIZ Marine Science Day wordt een heel bijzondere, want #VMSD24 omkadert formeel het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Deze unieke editie van de VLIZ Marine Science Day zal plaatsvinden in De Grote Post in Oostende op woensdag 6 maart 2024.

Meer dan ooit streven de organisatoren naar een evenwichtige afwisseling van key-notes en andere lezingen, demo’s en veel gelegenheid voor interactie tussen deelnemers. Het programma zal je leiden doorheen een verscheidenheid aan inspirerende mariene wetenschappen, opgebouwd rond de EU-missie “Herstel onze oceaan en wateren tegen 2030”. De EU Mission Ocean & Waters legt daarbij drie hoofddoelen voor: oceaanvervuiling, klimaat/koolstof, en biodiversiteit.

Hoe kan je meedoen?

Er zijn twee mogelijkheden om je werk actief te presenteren: een pitchpresentatie van vijf minuten of een posterpresentatie. Voor beide kun je je aanmelden door je abstract in te sturen volgens onderstaande instructies.

  • AANMELDEN VOOR EEN MONDELINGE PRESENTATIE (alleen predoc)

Volg deze link om je abstract in te dienen. De deadline is vastgesteld op 12 januari 2024. Abstracts die niet worden geselecteerd voor een mondelinge presentatie, worden automatisch geaccepteerd voor deelname aan de posterpresentatie.

  • EEN POSTER AANVRAGEN

Volg deze link om je abstract in te dienen. Doe dit alleen als je NIET mondeling wilt presenteren. De deadline is vastgesteld op 12 januari 2024. Alle posters worden op papier gepresenteerd tijdens de VMSD.

De vermelde deadline is DEFINITIEF. Er is GEEN VERLENGING mogelijk. Te laat ingediende aanvragen worden niet in behandeling genomen.

Het volledige programma zal beschikbaar zijn in februari 2024 via de VMSD-website.

Mocht je vragen hebben over deze oproep tot abstracts of over de VLIZ Marine Science Day 2024, aarzel dan niet om contact op te nemen met info@vliz.be.

 

 

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!