'Santé Zee' zet gezondheid en de zee centraal

Dag van de Wetenschap 2023: Santé Zee
VLIZ

Ben je geïnteresseerd in zeeonderzoek of wil je eens rondneuzen op een onderzoeksschip? Zak dan op 26 november – Dag van de Wetenschap – af naar het Marien Station Oostende van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Wetenschappers zetten de gezondheid van de oceaan en de link met het menselijke lichaam in de kijker. Volg onze fit-o-meter en ondervindt het aan den lijve!

Zee en gezondheid gaan hand in hand. Een gezonde oceaan is cruciaal voor onze planeet Aarde. Denk maar aan de opwarming en verzuring van de oceaan door klimaatverandering. Of aan storende geluiden onder water door menselijke activiteiten op zee. Ook heeft de zee een belangrijke invloed op onze eigen gezondheid. Wist je dat de zee een positieve invloed heeft op ons mentaal welzijn? Of dat de typische geur van de zee afkomstig is van algen en mogelijk een remedie vormt tegen heel wat kwaaltjes?

Volg op de Dag van de Wetenschap onze fit-o-meter en ondervind deze en veel meer wetenschappelijke weetjes aan den lijve. Op elk van de standen ontdek je een link tussen een lichaamsdeel, de oceaan en de (menselijke) gezondheid. Kinderen kunnen in een workshop met algen hun eigen ‘eetbare water’ maken of samen met hun ouders trachten te ontsnappen uit een escape room. Voor het iets oudere publiek hebben we ook nog vier lezingen in de aanbieding. Kortom, voor ieder wat wils!

Houd de website van het VLIZ en onze sociale media in de gaten voor meer informatie en het programma.

Meer info over Santé Zee

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!