Stripheld Nero viert 75ste verjaardag met Oostendse versie van album ‘Het zeespook’

In 2022 zou striptekenaar Marc Sleen 100 jaar geworden zijn, en blaast zijn stripheld Nero 75 kaarsjes uit. Ter gelegenheid van dit jubileumjaar besloot de Oostendse stripofielenclub ‘De lustige kapoentjes’ om een Oostendse versie van het album 'Het zeespook' uit te brengen, met de ondersteuning van het VLIZ.  Het boek is te koop via de VLIZ-webshop.

Het album verschijnt onder de titel 'De Roesjhoart' in een Oostendse vertaling door Roland Desnerck, die onder andere het Oostends woordenboek uitgaf. Wie die Roesjhoart nog niet zou kennen, moet er maar eens het artikeltje over zeemonsters en ander gespuis op nalezen in De Grote Rede #29.  

Het Oostendse jubileumalbum kreeg ook een nieuwe kaft, getekend door Dirk Stallaert, en is uitgegeven door Uitgeverij Bonte uit Brugge.

Het album kwam er met de ondersteuning door het Vlaams Instituut voor de Zee. En dat VLIZ iets met striphelden heeft, kon je misschien al vermoeden? Al onze mariene robots doopten we met de naam van een wetenschapper uit beroemde Belgische strips. Zo heet ons onbemand oppervlaktevaartuig USV Adhemar, naar Nero’s intelligente zoon, de jonge uitvinder en professor.

Het album 'De Roesjhoart' is te koop via de VLIZ-webshop, en is beschikbaar in softcover (15 euro) en hardcover (25 euro). De opbrengst van de strip gaat naar de filantropieprojecten van het VLIZ.

In dit album gaan Nero en Van Zwam op zoek naar de duikboot van het zwarte zeespook, die het land onder water geeft gezet om de banken te beroven. Ze komen daarbij onder andere Neptunus de zeegod, een in zee stervende snoek, en vliegende handschoenen tegen. Te gek! Zeker in het Oostends! 

Naar de VLIZ-webshop

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!