Dien je abstract in voor de EMODnet Open Conference 2021

EMODnet Open Conference 2021
EMODnet

Van 14 t.e.m. 16 juni 2021 vindt de EMODnet Open Conference 2021 plaats. Doel van de conferentie is om EMODnet-partners, data providers en gebruikers met elkaar in verbinding te brengen en vooruit te blikken op de toekomst. Door de verstrengde coronamaatregelen schakelt de conferentie over naar een volledig online event. Naast plenaire presentaties zijn er panelgesprekken, break-out discussies en een digitale postersessie voorzien. EMODnet roept zijn netwerk en de bredere gemeenschap op om vóór 12 april (verlengde deadline) een abstract in te dienen voor een (digitale) poster met bijhorende plenaire 1 minuut pitch.

In Europa is er heel wat mariene data en observaties voor handen. Deze informatie is echter veelal versnipperd en wordt nog niet optimaal gebruikt. EMODnet, het Europees Marien Observatie- en Datanetwerk, streeft er naar om deze data te ontsluiten en toegankelijk te maken voor gebruik door overheden, wetenschappers en maritieme bedrijven.

De EMODnet Open Conference vormt de ideale gelegenheid om bestaande en opkomende partnerschappen te erkennen en verder te ontwikkelen. Daarnaast wil EMODnet via het evenement luisteren naar de ervaringen van mariene data providers en gebruikers en vernemen wat het belang is van de EMODnet-data, dataproducten en -diensten voor hen. Dit met het oog op het verder optimaliseren van de gebruikservaring.

Heb je interesse om een digitale poster voor te stellen als een korte plenaire pitch van 1 minuut tijdens het online event? Nog tot 12 april 2021 kan je online een abstract indienen (verlengde deadline). 

Back-to-back met de Open Conference vindt de EMODnet Jamboree plaats, met partnermeetings over de zeven thematische activiteiten en het data-opname portaal. De Jamboree gaat door op 17 en 18 juni 2021 en is enkel op uitnodiging.

De EMODnet Open Conference is een online evenement en is een co-organisatie van het EMODnet-secretariaat, DG MARE en VLIZ.

Meer info over de EMODnet Open Conference en Jamboree 2021

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!