Vier studiebeurzen voor Canadees MSc-programma in marien onderwatergeluid

Het grootschalige MARS-project (Marine Acoustic Research Station) in Canada biedt vier studiebeurzen aan voor het volgen van een MSc-programma over onderwatergeluid.

Doel van het MARS-project is een marien akoestisch onderzoeksstation op te zetten en te exploiteren in het Saint Lawrence estuarium in Canada. Dit gebied is gekend voor zijn grote aantallen en diversiteit aan mariene zeezoogdieren, maar ook voor zijn intense scheepvaart. De maritieme activiteiten beïnvloeden de onderwater soundscape en daarmee ook het onderwaterleven. Het MARS-project wil met het nieuwe onderzoeksstation streven naar een duurzame harmonieuze co-existentie tussen maritiem transport en de zeezoogdieren.

Vier studenten – in het bezit van een BSc-diploma fysica, wiskunde, ingenieur, biologie of aanverwante discipline – maken kans op een tweejarige beurs voor het volgen van een MSc-programma aan het Institut des Sciences de la Mer (ISMER) van de Université du Québec à Rimouski (UQAR) en het Innovation Maritime (IMAR). Te starten vanaf het semester herfst 2021 of winter 2022. Deadline voor het indienen van kandidaturen ligt op 14 mei.

Meer info op de website van ISMER

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!