Een zomer boordevol zeeweetjes met de Zeekrant 2021

De Zeekrant editie 2021
VLIZ & Provincie West-Vlaanderen

We konden er al even van proeven, maar nu is de zomer ook officieel gestart. Daar hoort een nieuwe editie van de Zeekrant bij. Met de Zeekrant willen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Provincie West-Vlaanderen de kustbewoners en kustbezoekers onderdompelen in zeethema’s. En dat op een laagdrempelige manier. Haal snel jouw exemplaar en geniet ervan met zicht op zee.

Wat kom je dan allemaal te weten? Je leest dat wie dicht bij zee woont zich gelukkiger voelt, dat we de komende tien jaar de oceaan vieren en of je windmolens kan recycleren. Ook kom je te weten wanneer de eerste Belgische mosselen op ons bord zullen liggen, hoe belangrijk strandredders zijn, of vissen pijn voelen en hoe dat precies zit met die winkeltjes met strandbloemen. We belichten de drie bezoekerscentra aan onze kust en op een dubbele pagina kom je alles te weten over zeehonden die de laatste jaren talrijker aanwezig zijn op onze stranden en in de Noordzee.

De informatieve Zeekrant wordt gedrukt op 50.000 exemplaren en is gratis te verkrijgen in het VLIZ, de Provincie West-Vlaanderen en via tal van verdeelpunten (bv. bezoekerscentra en diensten toerisme) aan de kust. Je kan ze ook downloaden op www.vliz.be.

Wil je ook exemplaren verdelen in je zaak, school of vereniging? Neem dan contact op met info@vliz.be of +32(0)59.34.21.30.

Lees de Zeekrant digitaal

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!