Proper Strand Lopers brengen kwartetspel uit rond zwerfvuil op het strand

Zwerfvuil kwartet Proper Strand Lopers
Proper Strand Lopers

De Proper Strand Lopers willen mensen bewust maken van het afvalprobleem in zee. Je treft deze groep vrijwilligers dan ook vaak aan op onze stranden om zwerfvuil op te ruimen. Nu hebben ze een kwartetspel ontwikkeld rond strandafval, dat spelenderwijs wil sensibiliseren. Met de aankoop ervan steun je de werking van deze burgerbeweging.

Bij kwartet is het de bedoeling om vier kaarten van eenzelfde categorie te verzamelen. Zo telt het zwerfvuil kwartet negen categorieën, zoals bijvoorbeeld toerisme of huishoudelijk. Op elke kaart staan weetjes over het specifieke voorwerp, leer je in hoeverre de vondst afbreekbaar is of niet, zeldzaam is of vaak voorkomt, gevaarlijk of ongevaarlijk is, en herbruikbaar of niet. 

Het spel wil mensen ook aanzetten om op zoek te gaan naar bepaalde soorten afval en deze binnen te brengen bij de Proper Strand Lopers voor hergebruik. Elke kaart heeft een bepaalde waarde. Bij het inleveren van een dergelijk voorwerp, verdien je dan punten en kan je op termijn meedingen voor een prijs. Het hergebruik van bv. strandspeelgoed is immers veel beter dan het weg te gooien of te verbranden. 

Het kwartetspel is voor 10 euro verkrijgbaar via de webshop van de Proper Strand Lopers. Met de aankoop van het kwartetspel steun je hun werking.

Naar de webshop van de proper Strand Lopers

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!