Veelvoud van toepassingen voor varende en onderwaterdrones in offshore omgeving

themadag fabrieken van de toekomst
Fabrieken van de toekomst

De dronesector is momenteel in volle ontwikkeling. Naast vliegende en rijdende drones, zijn ook varende en onderwaterdrones in volle ontwikkeling. Die drones kunnen bijzonder nuttig zijn bij economische activiteiten op zee. Bedrijven en innovatoren die meer willen weten over de verschillende toepassingen ervan zijn op 1 oktober welkom op de marinebasis in Zeebrugge voor een themadag door Fabrieken van de Toekomst. Maar liefst 13 organisaties – waaronder ook het Marine Robotics Centre van VLIZ – laten er een veelvoud van toepassingen zien in een offshore omgeving. Je ziet de drones in actie, waarbij toonaangevende bedrijven een woordje uitleg geven bij hun plannen en realisaties.

Dit event kadert binnen het Drone Innovations-project dat de diverse drone-initiatieven in West-Vlaanderen beter op elkaar wil afstemmen en de beschikbare infrastructuur verder ontwikkelen. Partners in het project zijn POM West-Vlaanderen, VIVES, VITO, De Blauwe Cluster en Flanders Make (EUKA). Het project kan rekenen op financiële ondersteuning via EFRO-Vlaanderen.

Op het event zullen volgende bedrijven en kennisinstellingen hun technologie demonstreren: CSpectdotOcean, DRONE ENTERPRISE, DroneDivisione-BO EnterprisesECA GROUP, Flying Ship Company EUGEOxyzWaterbouwkundig LaboratoriumRanMarine TechnologySKYEBASEHogeschool VIVES en het Marine Robotics Centre van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ).

Aansluitend aan de themadag van 1 oktober is het Technologieweekend van de Belgische Marine op 2 en 3 oktober misschien ook wel iets voor jou?

Programma en inschrijven

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!