De oproep voor de Brilliant Marine Research Ideas 2022 is geopend!

BMRI2022
VLIZ

De oproep voor de Brilliant Marine Research Ideas (BMRI) 2022 is geopend! In totaal bieden de filantropiewerking van het VLIZ, DEME, Antea Group en Otary maar liefst 5 beurzen aan; elk t.w.v. €5000. Wil je als jonge mariene onderzoeker kans maken, dien dan jouw origineel, briljant onderzoeksidee in vóór 28 januari 2022. Zowel voor PhD-studenten en junior postdocs uit Vlaanderen, maar ook PhD-studenten uit het Zuiden, komen in aanmerking voor deze onderzoeksfinanciering.

Brilliant Marine Research Idea-beurzen zijn bedoeld voor PhD-studenten of jonge postdoc-onderzoekers met een briljant, out-of-the-box idee te verkennen en uit te werken – een aanvullend onderzoeksonderwerp dat aanvankelijk niet was voorzien, maar wel extra waarde aan het lopende onderzoek zou toevoegen. De beurzen van max. 5.000 euro moeten kunnen o.a. dienen voor extra lab- en/of veldwerk, dataverwerving en -analyse, bezoeken aan andere instituten om gespecialiseerde faciliteiten te gebruiken, de aankoop van apparatuur of software nodig voor een bepaalde analyse, etc. Een BMRI-beurs bedraagt maximum 5.000 EUR.

Jonge mariene wetenschappers (predoc of junior postdoc) verbonden aan een Vlaamse universiteit of een Vlaamse hogeschool kunnen solliciteren, evenals doctoraatsstudenten uit het zuiden met een sterke band met een Vlaamse Mariene Onderzoeksgroep, een Vlaamse Universiteit of Vlaamse Hogeschool. Check de details van de verschillende calls for proposals op de website van VLIZ. Deadline voor het indienen van een aanvraag: 28 januari 2022.

Ledenbijdrages, giften en sponsoring voeden de VLIZ-filantropiewerking – De Zee als Goed Doel. Hiermee kunnen we jaarlijks enkele BMRI-beurzen financieren. Dit jaar ontvingen we hiervoor extra sponsoring van Otary, DEME en Antea Group, bedrijven actief in de blauwe economie in Vlaanderen. Zo komt het totale beschikbare budget te spenderen aan BMRI-beurzen in 2022 op 25.000 euro.

Otary wil een onderzoeksthema ondersteunen met betrekking tot de offshore-energiesector en de productie van hernieuwbare energie; en bovendien het brede scala aan marien onderzoek in het kader van een duurzame toekomst voor onze zeeën en oceaan.

Binnen het interessegebied van DEME, sponsort het bedrijf een BMRI-beurs voor een onderzoeksthema in de ingenieurswetenschappen en technologische wetenschappen (inclusief civiele techniek), visserij- en aquacultuurwetenschappen, economische wetenschappen of biologische wetenschappen.

Op haar beurt sponsort Antea Group een onderzoeksthema gerelateerd aan engineering & hydrodynamics, opkomende contaminanten & microplastics, ecosysteemdiensten, watersystemen en circulaire economie van offshore toepassingen.

Informatie en aanvraagformulier op de website van VLIZ

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!