I live by the Sea: internationale foto- en videowedstrijd voor jongeren

foto en videowedstrijd I live by the Sea
TodayWeHave

Ben je tussen 5 en 21 jaar oud, dan kan je deelnemen aan de internationale foto- en videowedstrijd ‘I live by the Sea’. Hoe ver je ook van de zee af woont – naast het strand of ver weg in de bergen – je hebt toch een grote invloed op de zeeën en de oceaan. Het is aan elk van ons om te bepalen of we een positieve relatie met de zee creëren of er een negatieve invloed op hebben.

Je kan zowel foto als film gebruiken om een verhaal over ‘jouw zee’ te brengen. Deelnemers kunnen nog tot 7 april hun bijdrage insturen, samen met een korte tekst die het verhaal beschrijft. In de films accepteren we elke vorm van artistieke expressie, van documentaire tot speelfilm, een toneelstuk, pantomime, dans of een lied. De jury zal niet alleen rekening houden met de kwaliteit van de foto of film, maar ook met de beschrijving van de regio, het bijzondere van de plaats, een uitleg over het afgebeelde onderwerp, enz.

De wedstrijd wordt gehouden in vier leeftijdscategorieën: 5 tot 12 jaar, 13 tot 15 jaar, 16 tot 18 jaar en 19 tot 21 jaar.

Deze wereldwijde wedstrijd wordt georganiseerd door Today We Have, in samenwerking met o.a. het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en vele andere Europese wetenschappelijk instellingen en ngo’s. Wij geloven dat voorlichting over het belang en de schoonheid van het mariene milieu de sleutel is tot een positieve houding ten opzichte van de zee.

Alles over de wedstrijd en het reglement

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!