
Ook dit jaar organiseert het Vlaams Instituut voor de Zee een uniek moment voor zijn leden. Onze wetenschappers informeren je over de nieuwste onderzoeken uitgevoerd binnen het VLIZ. Welkom op vrijdag 13 juni 2025 op het Marien Station Oostende!
Algemeen directeur Jan Mees verwelkomt jullie met een update over het instituut. Karen Rappé belicht de verwezenlijkingen van De Zee als Goed Doel. We nemen jullie opnieuw mee doorheen de gebouwen waarbij we tonen hoe de zeewaterbassins voor haaienonderzoek ingezet worden. Een uitleg over de mariene robots staat uiteraard ook op de agenda én de collega's vertellen jullie hoe de gezondheid van de zee en de gezondheid van de mens niet losgekoppeld kunnen worden van elkaar.
Ben je nog geen VLIZ-lid, maar wil je er toch graag bijzijn? Dan is dit hét uitgelezen moment om lid te worden! Voor amper 30 euro kun je onmiddellijk mee genieten van deze unieke mariene wetenschapsavond in Oostende. Je bent er onder mensen die even zot zijn van de zee(wetenschap), en je steunt een heel jaar lang mee de goede-doelen-werking van het VLIZ.
PRAKTISCHE INFORMATIE
Om de middag en avond vlot te laten verlopen hanteren we een rotatiesysteem. Elke groep is maximaal anderhalf uur aanwezig. Gelieve in het registratieformulier aan te geven hoe laat je wenst te starten. Let wel: het aantal plaatsen per tijdslot is beperkt. Snel inschrijven is de boodschap!
Wanneer Vrijdag 13 juni 2025
Aanvang Naar keuze om 15u, 16u, 17u, 18u, 19u of 20u
Waar Marien Station Oostende, Slipwaykaai 4, 8400 Oostende
Inschrijven Inschrijven kan uiterlijk tot 6 juni 2025 via dit webformulier
We helpen je voor vragen graag verder via filantropie@vliz.be of telefonisch op +32-(0)59-33 60 00.
Deze avond is gratis voor VLIZ-leden en hun kinderen, maar registratie is wel verplicht
Niet-leden zijn ook welkom die avond, mits een bijdrage van 20 EUR per persoon.
Zie het als het uitgelezen moment om VLIZ-lid te worden! Dit kan je gemakkelijk doen via onze webpagina Word lid van het VLIZ
Jaarverslag voor Schenkers 2024
Ledenbijdragen, verkoop merchandising, donaties en sponsoring dragen allen bij aan de werking van 'De Zee als goed Doel', de filantropiewerking van het VLIZ. Voor een terugblik op het werkingsjaar 2024 verwijzen we graag door naar het Jaarverslag voor Schenkers 2024.

Wist je dat?
- De Zee als Goed Doel als eerste wereldwijd de erkenning kreeg als Grant Making Facility ter ondersteuning van het Verenigde Naties initiatief, het Decennium van Oceaanwetenschappen voor Duurzame Ontwikkeling (2021-2030). Dit stelt de goede doelenwerking in staat om de komende jaren zelfstandig fondsen te werven om zo projecten die bijdragen aan het Oceaandecennium een extra impuls te geven.
- De Zee als Goed Doel jonge mariene wetenschappers wereldwijd ondersteunt, zodat zij origineel onderzoek kunnen uitvoeren en innovatieve inzichten kunnen ontwikkelen binnen de zeewetenschappen o.a. reisbeurzen voor deelname aan conferenties en opleidingen, Brilliant Marine Research Idea-onderzoeksbeurzen). Daarnaast bieden ze ondersteuning aan specifieke projecten, zoals het World Register of Marine Species (WoRMS) en het European Tracking Network (ETN).
- De Zee als Goed Doel ook initiatieven buiten het Oceaandecennium ondersteunt. Zo hielpen ze in 2024 wetenschappers in Zuid-Chili bij de aanschaf van apparatuur voor hun onderzoek naar zeezoogdieren en droegen ze bij aan de Ostend Working Groups, die zich richten op onderwerpen als klimaatverandering en de interactie tussen de oceaan en menselijke gezondheid.