The Ocean and Human Health | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

The Ocean and Human Health

Het mariene milieu draagt ​​aanzienlijk bij aan de gezondheid van de mens door de voorziening en kwaliteit van de lucht die we inademen, het voedsel dat we eten, het water dat we drinken en het bieden van gezondheidsbevorderende economische en recreatieve mogelijkheden. Veel van onze percepties van de relaties tussen het mariene milieu en de menselijke gezondheid zijn echter nog steeds relatief onontgonnen gebied.

Het VLIZ wil ons inzicht in de mogelijke voordelen van marien en kustecosystemen voor de volksgezondheid verbeteren, de toepasbaarheid evalueren en de redenen achter de Blue Gym-hypothese ophelderen. Het onderzoek zal rekening houden met omgevingsfactoren zoals mariene aërosolen (in het bijzonder in hun functie als vectoren voor bioactieve stoffen) en met sociaal-economische, psychologische en fysiologische factoren. Schadelijke algenbloei zal nader worden onderzocht als een specifiek geval dat een negatieve invloed kan hebben op de menselijke gezondheid.

Voor meer gedetailleerde informatie over ons onderzoek rond The Ocean and Human Health verwijzen we naar de VLIZ-onderzoeksstrategie.