VLIZ-ledendag 2021: Op sleeptouw langs de nieuwbouw

De voormalige loodsen op de site van het Marien Station Oostende
VLIZ

Speciaal voor zijn leden organiseert het VLIZ op vrijdag 17 september 2021 een rondleiding op de nieuwbouwsites van het instituut, want 2022 wordt voor VLIZ het jaar van de verhuis. We ruilen de InnovOcean site aan de Wandelaarkaai voor de InnovOcean Campus aan de Jacobsenstraat. De verhuis, gecombineerd met de uitbreiding van het Marien Station Oostende, is nodig om tegemoet te komen aan de doorgedreven en snelle groei van het instituut, waarbij ook de onderzoekscapaciteit aanzienlijk vergroot is. Deze nieuwbouwprojecten op de Oostendse Oosteroever zullen het marien onderzoek in Vlaanderen een boost geven.

Deze VLIZ-ledendag verwelkomen we jullie op de InnovOcean site, de kantoorruimtes van het VLIZ aan de Wandelaarkaai. Met de verhuis in het vooruitzicht is het hoogstwaarschijnlijk de laatste keer dat we jullie in het huidig gebouw kunnen ontvangen. Onze directeur Jan Mees zoomt er in op de recente ontwikkelingen binnen het instituut.

Een shuttlebus brengt jullie vervolgens naar de InnovOcean Campus in opbouw (Jacobsenstraat), waar een uitleg volgt over de invullig van de nieuwbouwsite.

We vervolgen de tocht per bus naar het Marien Station Oostende (Slipwaykaai) waar de uitbreidingswerken van deze site aan bod komen samen met de gloednieuwe zeewaterleiding.

Op elke locatie voorzien we jullie van een hapje of een drankje. Na een afsluiter op het MSO nodigen we jullie uit om op eigen tempo terug te wandelen naar de Wandelaarkaai.

De VLIZ-ledendag is gratis voor leden en hun kinderen jonger dan 12 jaar. Niet-leden kunnen deelnemen, mits een bijdrage van 10 euro per persoon of alsnog lid worden van het VLIZ.

Inschrijven is noodzakelijk en kan tot vrijdag 10 september 2021 via het registratieformulier of telefonisch op +32 (0)59 34 21 30

Meer informatie over de VLIZ-ledendag

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!