Scholenwedstrijd: klimaat en de oceaan

PlaneetZee, het educatieve platform van VLIZ, lanceert een nieuwe scholenwedstrijd rond het thema ‘Klimaat en de oceaan’. Op de website vind je materiaal op maat van het tweede en derde graad secundair rond zes deelonderwerpen: koolstofcyclus, oceaanverzuring, zeespiegelstijging, dalend zuurstofgasgehalte, soortenverschuiving en oceaancirculatie. Breng het thema tot leven in je klas, speel onze escape room en wie weet win jij een een boottocht met het onderzoeksschip Simon Stevin.

Door opdrachten en experimenten uit te voeren en het thema écht te doen leven in de klas, bereid je je leerlingen optimaal voor op de escape room op het einde van het traject. Hoe meer info leerlingen verzamelen, hoe beter de klas voorbereid is om in een recordtijd de raadsels op te lossen. Elke klas die deelneemt en met minstens één module aan de slag gaat, krijgt hiertoe de kans. Voor wie niet naar zee kan komen: de escape room is zodanig opgebouwd dat je die ook op school kan spelen. We moedigen scholen aan om over de vakken heen te werken rond de oceaan, dus maak ook je collega’s warm om er ook . Om jullie traject te kunnen volgen, vragen we jullie voortgang te delen op TikTok – hoe kan het ook anders als de doelgroep tieners zijn. Laat dit je vooral niet afschrikken, het geeft leerlingen de kans om jou als leerkracht iets te leren! 

Schrijf je nu in! (Registratiedeadline 31 oktober 2021)

De top-5 van winnende klassen krijgt nog een extraatje. De eerste prijs is een expeditie met het onderzoeksschip Simon Stevin, gekaderd in een 3-daags verblijf in Oostende. De 2de en 3de prijs omvatten een halve dag speurwerk in de labo’s van het VLIZ, aangevuld met een workshop aan/op zee. En de 4de en 5de prijs geven recht op een bezoekje van een oceaan/klimaatspreker op je school.

Meer info op de website van PlaneetZee!

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!