Zeekrant 2022: jouw portie zomers zeenieuws!

De Zeekrant 2022
VLIZ | Annelies Tavernier

De warmere temperaturen van de laatste weken kondigen het al aan: de zomer is in aantocht! En daar hoort traditioneel ook een nieuwe editie van de Zeekrant bij. Met dit jaarlijkse krantje willen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Provincie West-Vlaanderen kustbewoners en -bezoekers onderdompelen in diverse zeethema’s. En dat op een laagdrempelige manier. Haal snel jouw exemplaar en geniet ervan, liefst met zicht op zee.

Wat heeft de Zeekrant 2022 te bieden? Je leest hoe burgers kunnen meewerken aan wetenschappelijk onderzoek. Je komt te weten wat dat ‘gele frietkot’ is vlak voor de kust van Oostende. En we laten je kennismaken met de NorthSeaChefs.

Verder geven we je een overzicht van een aantal bijzondere strandvondsten die je aan onze kust kan doen, belichten we een paar scheepswrakken die op de bodem van het Belgisch deel van de Noordzee liggen, en ontdekken we samen de speciale plant- en diersoorten uit de bezoekerscentra aan onze kust. Tot slot kan je deelnemen aan de wedstrijd waarin je referentiepunten vanop zee zélf moet herkennen. Wie weet win je wel een prachtig fotoboek!

De informatieve Zeekrant wordt gedrukt op 60.000 exemplaren en is gratis te verkrijgen in het VLIZ, de Provincie West-Vlaanderen en via tal van verdeelpunten (bv. bezoekerscentra en diensten toerisme) aan de kust. Je kan ze ook downloaden via de website van het VLIZ.

Wil je ook exemplaren verdelen in je zaak, school of vereniging? Neem dan contact op met info@vliz.be of +32(0)59.34.21.30.

Lees de Zeekrant digitaal

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!