Met De Grote Rede #59 ben je heel de zomer mee

Cover De Grote Rede #59
Jan Dhondt, Ateljé D | Westtoer

In het nieuwste nummer van de Grote Rede, lees je over ‘wat mag en niet mag op het strand’, scheepvaartemissies in de Noordzee en waar je als leerkracht je zee-informatie kunt vinden. Maar ook de geep passeert de revue, wordt er geduid waarom momenteel grote werken plaatsvinden in onze duinen, en waar de zeetermen ‘alikruik’ en ‘Droogte van Schooneveld’ hun oorsprong vonden. En nog veel meer! 

Een greep uit De Grote Rede #59: 

Mag je met de hond spelen in de branding? Mag je barbecueën op het strand? Mag je mossels plukken op het strandhoofd? De Grote Rede zocht het allemaal voor je uit.

Luchtvervuiling door internationale scheepvaart heeft een niet te onderschatten impact op de menselijke gezondheid en het milieu. Hebben internationale regelgeving, controles en scrubbers ondertussen al effect?

Burgers met meer kennis over de zee, blijken meer betrokken en bereid tot duurzame acties voor de oceaan. We geven een brede waaier aan doe- en leestips om praktijkgericht jouw oceaangeletterheid te verhogen. De zee als klaslokaal! 

Verder ook een bijdrage over rommel van de Canadese orkaan Fiona die je terugvindt op onze stranden. Dat je je niet mag laten afschrikken door zijn groene graten om geep – de vis – eens te proberen. Je zal versteld staan van zijn smaak (ergens tussen paling en makreel). Vraag jij je ook af wat al die grote graafmachines in de duinen te zoeken hebben? Massaal de invasieve exoten verwijderen. Exoten afkomstig uit onze tuinen, zo blijkt. 

Zet je in een windvrij hoekje en lezen maar!
 

Lees De Grote Rede #59 digitaal

Over De Grote Rede

De Grote Rede is het informatieblad over kust en zee voor de regio Vlaanderen en omstreken. Met drie grote bijdragen en negen vaste rubrieken biedt het zijn lezers een gevarieerde, maar objectieve kijk op de actuele kennis over de kust, zee en oceaan en geeft het uitleg bij het gevoerde onderzoek en beleid.

Het tijdschrift wordt gratis opgestuurd op aanvraag. Maar als je voor minder papierverspilling bent, kan je ook inschrijven voor een digitale attendering bij het verschijnen van een nieuw nummer. De online versie van het blad leest immers vlot op tablet of ander scherm. Het magazine verschijnt 2 keer per jaar.

Abonneer je gratis

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!