Zeekrant 2010 is verschenen | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Zeekrant 2010 is verschenen

Toegevoegd op 2010-06-28
Deze derde editie van de Zeekrant belicht voor u enkele - tot nu toe - onbekende of weinig gekende zaken over de zee en kust. Of wist u al dat de zee plots licht kan gaan uitstralen? Dat de oceaan steeds zuurder wordt? Dat men zeedieren inzet als meetboei op voor de mens moeilijk bereikbare plekken? Of dat het eerste onderzoeksstation ter wereld (!) in Oostende gevestigd was? In dit nummer wordt het zee-fabeltje over verhoogde jodiumconcentraties in zeelucht voor eens en voor altijd opgehelderd. We hopen u ook grondig te informeren over een bezorgdheid voor velen: Is vis eten nu gezond of ongezond? Welke vis kunnen we nog eten met een gerust geweten? En nog veel meer…
Met deze jaarlijkse zomerkrant wil het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Provincie West-Vlaanderen de kusttoerist correct informeren en hapklare weetjes voorschotelen over een breed gamma aan zeegebonden onderwerpen.

De Zeekrant wordt met een oplage van 75.000 exemplaren verspreid. De krant is vanaf 25 juni gratis te verkrijgen in alle bezoekerscentra, bibliotheken en toeristenbureaus aan de kust, of door afhaling tijdens kantooruren in het Vlaams Instituut voor de Zee (Wandelaarkaai 7, 8400 Oostende).

Het derde nummer (2010) kan je digitaal doorbladeren of downloaden (PDF Icon - 5,5Mb).

    Eerdere nummers zijn raadpleegbaar in het archief.    [Overzicht] [Login]