Sea Alarm! | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Sea Alarm!

Toegevoegd op 2007-08-29
Driedaagse conferentie in Thermae Palace in Oostende (1-3 oktober 2007) focust op vogel- en zeezoogdierenopvang bij een olieramp. Gasten zijn ervaringsdeskundigen uit gans Europa, die kennis en ideeën uitwisselen. Gastheren zijn de Sea Alarm Foundation, VLIZ, BMM en het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Oostende vzw.
Tegen een olieramp op zee kun je maar best goed voorbereid zijn! Zeker als veel vogels en zeezoogdieren het slachtoffer blijken te zijn van de drijvende zwarte smurrie, zoals bij de Tricolor of de Prestige het geval was.

Tussen 1 en 3 oktober 2007 verzamelen de Europese experten in vogel- en zeezoogdierenbehandeling bij olierampen voor de 4de Sea Alarm Conferentie in het Thermae Palace in Oostende. Ze wisselen er hun kennis en ervaring uit. Via voordrachten van ervaren sprekers en posterpresentaties wordt een ‘state-of-the-art’ gebracht binnen vier grote thema’s: Hoe goed zijn we voorbereid op een olieramp? Hoe reageren we het best? Hoe monitoren we eventuele gevallen? En hoe evalueren we de toestand na een ramp? Extra aandacht gaat naar de planning en voorbereiding, de internationale samenwerking, de communicatie en media, de technieken en de wetenschappelijk aspecten van de behandeling, opvang en het vrijlaten van verzorgde dieren, de ontwikkeling van mobiele units en instrumenten, de opleiding van medewerkers en de financiering van de opvang.

Gastheren van de conferentie zijn de Sea Alarm Foundation, VLIZ, BMM, Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Oostende vzw (VOC-Oostende vzw) en Toerisme Oostende. Het uitgebreide programma en praktische informatie zijn beschikbaar op de conferentiewebsite.[Overzicht] [Login]