VLIZ Jongerencontactdag: een formule die herhaald wordt in 2007! | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

VLIZ Jongerencontactdag: een formule die herhaald wordt in 2007!

Toegevoegd op 2006-05-02
Na een succesvolle editie in 2006, kunnen we de formule na 6 edities nog niet als versleten beschouwen. Volgende jaar opnieuw dus! Noteer alvast dat de - dit jaar voor het eerst gelanceerde - fotowedstrijd alvast ook herhaald wordt. Hou de camera alvast klaar!
Met 150 (jonge en niet zo jonge) deelnemers, 34 poster presentaties en 11 demonstraties kunnen we de 6de VLIZ Jongerencontactdag – die doorging op 31 maart 2006 in Brugge – terug als succesvol evalueren. De dag startte, net als eerdere jaren, met een praatje van een oude rot in het vak in de mariene wetenschappen (Willy Baeyens). Daarna volgden 4 zeer interessante presentaties van jonge onderzoekers actief in de maritieme archeologie (Arne Van Essen), de ornithologie (Eric Stienen), remote sensing (Bart Deronde) en de chemie-toxicologie (Inneke Van de Vijver).

In de namiddag legde Wouter Rommens uit wat het IOC Project Office for IODE in Oostende kan betekenen voor de Vlaamse mariene wetenschappers. Na een drukke poster- en demonstratie, volgde de voorstelling en de uitreiking van de VLIZ North Sea Award (Oscar G. Bos), de VLIZ aanmoedigingsprijzen (Ivy Meert en Kristien Schelfaut) en de VLIZ Poster Awards (professionele jury: Heidi Vanden Broeck en medeauteurs; Publieksprijs: Els Verfaillie en medeauteurs). Na een drukke dag waar veel te horen, te zien en te netwerken viel, werd nog eventjes nagepraat op de al even traditionele, maar gezellige receptie.

Fotowedstrijd
Het concept van de vorige jaren werd dus grotendeels behouden, maar uitgebreid met een fotowedstrijd. Deze wedstrijd, met als thema ‘De Noordzee’, stond open voor alle deelnemers aan de Jongerencontactdag. Het aanwezige publiek kon zijn stem uitbrengen, met de volgende top-3 (*) als gevolg:

1. Wouter Willems
(52 stemmen)
2. Claude Willaert
(20 stemmen)
3. Nathalie De Hauwere
(19 stemmen)

De winnaar ontving een boekenpakket. De fotowedstrijd zal herhaald worden in de editie van 2007! Zeg het voort en hou je camera alvast in de aanslag!

(*) Foto enkel gebruiken met expliciete vermelding van naam van de fotograaf.

[meer info wetenschappelijke prijzen]

[IMIS record en publicatie]

[fotogalerij]

[meer info over de 6de VLIZ jongerencontactdag (incl. programma)][Overzicht] [Login]