'Santé Zee' zet gezondheid en de zee centraal - AFGELAST

Dag van de Wetenschap 2021: Santé Zee
VLIZ

Ben je geïnteresseerd in zeeonderzoek of wil je eens rondneuzen op een onderzoeksschip? Zak dan op 28 november af naar het Marien Station Oostende van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Wetenschappers zetten de gezondheid van de oceaan en de link met het menselijke lichaam in de kijker. Volg onze fit-o-meter en ondervindt het aan den lijve!

De onzekere aanwezigheid van verschillende standhouders en de aanhoudende slechte coronacijfers nopen ons ertoe om alle fysieke activiteiten van het evenement 'Santé Zee' af te gelasten.

Zee en gezondheid gaan hand in hand. Een gezonde oceaan is cruciaal voor onze planeet Aarde. Denk maar aan de opwarming en verzuring van de oceaan door klimaatverandering. Of aan storende geluiden onder water door menselijke activiteiten op zee. Ook heeft de zee een belangrijke invloed op onze eigen gezondheid. Wist je dat de zee een positieve invloed heeft op ons mentaal welzijn? Of dat de typische geur van de zee afkomstig is van algen en mogelijk een remedie vormt tegen heel wat kwaaltjes?

Volg op de 'Santé Zee' onze fit-o-meter en ondervind deze en veel meer wetenschappelijke weetjes aan den lijve. Op elk van de standen ontdek je een link tussen een lichaamsdeel, de oceaan en de (menselijke) gezondheid. En kinderen kunnen in een workshop met algen hun eigen ‘eetbare water’ maken. Voor het iets oudere publiek hebben we ook nog vier lezingen in de aanbieding. Kortom, voor ieder wat wils!

Gezien de huidige situatie van de COVID-19 pandemie nemen wij - zoals opgelegd door de overheid - de volgende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

  • Iedere bezoeker dient een geldig Covid Safe Ticket (CST) voor te leggen op een van onze startlocaties (het Marien Station Oostende, het onderzoeksschip Simon Stevin of De Cierk). Nadat je een geldig CST hebt voorgelegd, ontvang je een polsbandje waarmee je vrije toegang hebt tot alle locaties op het parcours.
  • Er geldt een algemene mondmaskerplicht op het parcous (zowel binnen als buiten) vanaf de leeftijd van 10 jaar.

 

Houdt de website van het VLIZ en onze sociale media in de gaten voor meer informatie en het programma.

Meer info over Santé Zee

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!