Wetenschapsfestival Pint of Science neemt gezondheid Noordzee onder de loep

Sfeerbeeld Pint of Science 2019 in de bar van KAAP in Oostende
VLIZ | Els Verhaeghe

Het jaarlijkse wetenschapsfestival Pint of Science brengt wetenschappers naar een bar bij jou in de buurt om je te informeren over de laatste nieuwtjes uit de wereld van de wetenschap. Dit alles in een losse, gezellige atmosfeer. Het internationale festival doet op 22, 23 en 24 mei verscheidene steden aan in België, waaronder ook Oostende. En omdat in Oostende de zee nooit veraf is, programmeren we op elk van de drie avonden twee zeewetenschappers. Thema dit jaar is de gezondheid van onze Noordzee. Hoe is het daar nu eigenlijk mee gesteld? Van historische vervuiling en nieuwe uitdagingen tot klimaatverandering.

In mei 2013 vond het allereerste 'Pint of Science' festival plaats op drie locaties in het Verenigd Koninkrijk. Tien jaar later is het festival uitgegroeid tot een heus internationaal evenement dat georganiseerd wordt in 24 landen en op zes continenten. Sinds 2018 doet het festival ook België aan. Dit jaar kan je in vier steden in ons land ondergedompeld worden in de fascinerende wereld van de wetenschap terwijl je een pintje drinkt. Zo ook in Oostende. Op maandag-, dinsdag-, en woensdagavond 22, 23 en 24 mei kan je terecht in Kaap Kaffee te Oostende voor praatjes over mariene onderzoekstopics.

Programma

In de driedelige lezingenreeks ‘Hoe gezond is onze Noordzee’ zoomen het VLIZ en Vlaamse mariene wetenschappers in op de toestand van ons eigen stukje zee:

 

Elke avond verzorgt kunstencentrum KAAP een artistiek intermezzo tussen de twee lezingen.

Bekijk het volledige programma

Praktische info

  • Tickets voor het festival kosten € 3,00 en zijn te koop via www.pintofscience.be. Per avond zijn er 80 plaatsen beschikbaar.
  • Place to be: KAAP Kaffee, Zeedijk, Koning Boudewijnpromenade 10, 8400 Oostende
  • De voorstelling start om 19u30 en eindigt rond 21u30. De deuren van het café gaan open vanaf 19u00.
Reserveer je plaatsje voor Pint of Science

Wereldoceaandag

Het VLIZ organiseert de Pint of Science sessies binnen het kader van WereldOceaanDag (8 juni 2023).

Meer over Wereldoceaandag

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!