Hier vind je een overzicht van de evenementen gerealiseerd in verband met het GIFS project tussen januari 2012 en september 2014.

Evenementen

Op Woensdag 3 September 2014 vindt het GIFS Slotevenement voor belanghebbenden " Vangsten in de 21ste eeuw – Inzicht in het socio-culturele en economische belang van kustvisserij" plaats in Greenwich, Engeland.

Deze studiedag was gebaseerd op de resultaten van het GIFS project over de economie en regeneratie van vissersgemeenschappen.

Op 29 november 2013 werd er een studiedag georganiseerd met als onderwerp ‘Vissen in het verleden, een multidisciplinaire kijk op de geschiedenis van de Belgische zeevisserij’ in Oostende, België (zie ook http://www.vliz.be/events/zeevisserij/index.htm)

Een publieke vergadering over het begrijpen van de socio-economische en culturele waarde van de kustvisserij in het Kanaal en de zuidelijke Noordzee werd door de GIFS partners georganiseerd in Oostende op 28 november 2013.

Een publieke vergadering en workshop georganiseerd door de GIFS project partners werd gehouden op 29 januari 2013 met de titel “Duurzame ontwikkeling van kustvisserij in Europa: de weg voorwaarts”.

Fototentoonstellingen

Een internationaal fotoproject dat de diversiteit van de kustlijn en visserijactiviteit langsheen het Engels Kanaal en de Zuidelijke Noordzee verkent. Geselecteerde lokale foto's uit Whitstable geven een momentopname van het leven in deze plaatsen met zeevisserij aan het begin van de 21ste eeuw weer.

Tussen 26 en 31 augustus 2014 wordt er in Saint-Vaast-la-Hougue een fototentoonstelling gehouden dat een onderdeel is van een internationaal fotoproject dat de diversiteit van de kustlijn en visserij langsheen het Engels Kanaal en de Zuidelijke Noordzee verkent. 

Een fototentoonstelling van Vince Bevan in Oostende van 2 juli tot 1 augustus 2014.

Een internationaal fotoproject dat de diverse kustlijn en vissers-activiteiten verkent van het Engels Kanaal en de zuidelijke Noordzee. Geselecteerde foto’s van de lokale bevolking geven een beeld over het leven in vissersplaatsen aan het begin van de 21e eeuw. Dit evenement vond plaats in Wells Maltings tussen 19 en 23 augustus 2013.

Tussen 21 en 25 juli 2013 werd er in Le Guilvinec, Frankrijk een fototentoonstelling gehouden van een internationaal fotoproject dat de diverse kustlijn en vissers-activiteiten verkent van het Engels Kanaal en de zuidelijke Noordzee.

Een internationaal fotoproject dat de diverse kustlijn en vissers-activiteiten verkent van het Engels Kanaal en de zuidelijke Noordzee tussen 16 en 20 juni 2013 in East Looe, Engeland.