Hoe ons bereiken?

Waar vind je ons?

Vlaams Instituut
voor de Zee

InnovOcean Campus
Jacobsenstraat 1
8400 Oostende
België

Tel.: +32-(0)59-33 60 00
E-mail: info@vliz.be

 

Marien Station
Oostende (MSO)

Halve Maan site
Slipwaykaai 2-4
8400 Oostende
België

Tel.: +32-(0)59-34 13  01

Meer info

RV
Simon Stevin

Post Foxtrot
Esplanadestraat
8400 Oostende
België

Tel.: +32-(0)476-40 40 89
Sateliettelefoon: +32-(0)59-56 31 88
Coördinaten: 51°13’37.8”N 2°56’01.6”E

MEER INFO

Hoe bereik je ons?

Met de fiets

Een blue-bike station is te vinden aan het treinstation van Oostende waarbij je als lid met een abonnementskaart een fiets ter beschikking hebt. Dankzij het handige slot kan je je comfortabele blue-bike overal parkeren; je kan hem zelfs 18 uur bijhouden. Wanneer je de trein terug neemt, laat je de blue-bike weer achter bij het fietspunt. 

Meer informatie

 

Fietsenrek vol blue-bike fietsen
Kusttram

Met de kusttram

Vanuit het station in Oostende neem je de kusttram richting Knokke, tot aan de halte ‘Vismijn’. Dit traject duurt ongeveer 5 minuten. Van aan de halte wandel je tot de InnovOcean Campus: volg de Hendrik Baelskaai en sla na 550 meter rechts af naar de Jacobsenstraat.

Dienstregeling

 

Met de trein

Het treinstation van Oostende is gelegen in het centrum van de stad, op wandelafstand van de zeedijk en de winkelstraten. Er is een rechtstreekse verbinding van en naar Kortrijk, Gent, Brussel en Antwerpen. Voor internationale reizen is er een rechtstreekse verbinding naar Rijsel en met de Thalys naar Parijs (over Brussel).

Dienstregeling en routeplanner 

Om VLIZ te bereiken vanaf het station van Oostende kan je wandelen, fietsen of de kusttram nemen.  

 

Station Oostende

Met de wagen

Parkeren

Bezoekt u het VLIZ met de wagen, dan is parkeren het eenvoudigst op Strandparking P3 Ankerstraat, Ankerstraat 2, 8400 Oostende (op 650m van de hoofdingang van het VLIZ). 

Vanaf de autosnelweg E40 naar het VLIZ

Op het einde van de E40/A10 rij je Oostende binnen en volg je afrit 4, richting Blankenberge (N34). Na de lichten, een rotonde, het viaduct en de blauwe bruggen, ga je aan de vierde lichten naar links. Na het kruisen van de tramlijn ga je direct naar rechts, en sla je vervolgens de eerste straat rechts in (Ankerstraat). Op het kruispunt van de Ankerstraat met de Jacobsenstraat vind je de InnovOcean Campus. 

 

Met het vliegtuig

In Brussel-Nationaal (Zaventem), op de onderste verdieping van de luchthaven, neem je de trein tot aan Brussel-Zuid (frequentie: om de 20 minuten). Van Brussel-Zuid heb je eenmaal per uur een directe treinverbinding naar Oostende (1 uur 42 minuten) of kun je, via een overstap in Brugge, doorreizen naar Oostende (1 uur 47 minuten). Een andere mogelijkheid is om vanuit de luchthaven de trein te nemen naar Gent-Sint-Pieters en daar naar Oostende te treinen (2 uur 19 minuten). 

Dienstregeling en routeplanner