Ocean Decade meets Mission Ocean

Start datum
Eind datum
Locatie
InnovOcean Campus, Jacobsenstraat 1, 8400 Oostende
Land
Belgium

The event information is also available on the English web page.

Het volledige programma kan u hier bekijken.

 

Logo's Ocean Decade meets Mission Ocean, Belgian Presidency of the European Council, UN Decade for Ocean Science and EU Mission Ocean

 

Op 25 april vindt de conferentie ‘Ocean Decade Meets Mission Ocean: Blauwe vaardigheden voor een duurzame economie’ plaats, georganiseerd door de Vlaamse Unesco Commissie (VUC), het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap (VLEVA) en met de ondersteuning van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POMWVL) en de Blauwe Cluster.

In 2021 heeft de Algemene vergadering van de VN de ‘Ocean Decade for Sustainable Development’ afgetrapt om oceaanwetenschap en kenniscreatie te stimuleren tegen 2030. Ook de EU kwam in 2021 met een gelijkaardig initiatief op de proppen genaamd ‘EU Mission Ocean and Waters’ dat via onderzoek en innovatie de gezondheid van onze oceaan en wateren wil beschermen en herstellen. In het kader van deze missie en het Belgische EU-voorzitterschap brengen we experten uit de academische wereld, beleidsmakers, industrieleiders en middenveldactoren bij elkaar om kennis uit te wisselen en samen te werken rond het thema ‘blue skills’.

'Blue Skills' of ‘blauwe vaardigheden’ legt de nadruk op het belang van een basiskennis voor professionals over de wisselwerking tussen oceaan-klimaat-ecosystemen om de transitie naar een duurzame, veerkrachtige en sociaal rechtvaardige samenleving mogelijk te maken. We onderzoeken hoe capaciteiten, talenten en vaardigheden optimaler ingezet kunnen worden voor een succesvolle transitie.

Deelname in de conferentie is mogelijk op uitnodiging. Wenst u deel te nemen, contacteer oceandecade@vliz.be.

Programma

Het volledige programma kan u hier bekijken.

Locatie

Het event vindt plaats in de InnovOcean Campus, Jacobsenstraat 1, Oostende. Klik hier voor informatie over de vlotte bereikbaarheid van het gebouw met openbaar vervoer of wagen.

 Logo's Unesco Vlaamse Commissie, VLEVA, VLIZ