Reisbeurzen voor deelname aan Ecopath40 conferentie

Biodiversiteit
Technologie & innovatie

De goede doelenwerking van het VLIZ – De Zee als Goed Doel – stelt twee reisbeurzen (elk t.w.v. 3000 EUR) ter beschikking aan beloftevolle jonge marien onderzoekers uit het Globale Zuiden, voor een deelname aan de Ecopath40 conferentie en workshop in Oostende in juni 2024.

Marien Station Oostende VLIZ


Van 3 tot 8 juni 2024 vindt de internationale Ecopath0-conferentie plaats op de InnovOcean Campus in Oostende om wetenschappers samen te brengen die gebruik maken van Ecopath, een gratis ecologisch/ecosysteem modelleringssoftware.

Om veelbelovende jonge mariene professionals uit het Globale Zuiden de kans te bieden om deel te nemen aan de conferentie en aansluitende workshop, worden twee reisbeurzen aangeboden door De Zee als Goed Doel, de goede doelenwerking van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), met de steun van het Leopold Hotel Oostende. Elke beurs - ter waarde van 3.000 EUR - omvat reis-, verblijfs- en inschrijvingskosten.

Het doel van deze beurs is om beloftevolle wetenschappers uit het Globale Zuiden in staat te stellen deel te nemen aan de conferentie en expertise op te doen in het Ecopath-softwarepakket. Een deelname aan deze conferentie is er om contacten tussen onderzoeksgroepen wereldwijd te bevorderen en om professionele carrières over de hele wereld te stimuleren. Want onze oceaan kent geen grenzen!

De oproep tot het indienen van voorstellen kan worden geraadpleegd via https://www.ecopath40.org/supportsponsors . Deadline voor indiening is 15 december 2023. Voor vragen kun je terecht bij filantropie@vliz.be.

Meer lezen over