Nieuwe online Bibliografie Geschiedenis van de Middenkust | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Nieuwe online Bibliografie Geschiedenis van de Middenkust

Toegevoegd op 2022-10-27
Heb je je ooit al gefrustreerd gevoeld wanneer je informatie zoekt over een bepaald thema en het maar niet kan vinden? Ben je toen uit wanhoop jouw omgeving lastig beginnen vallen, of compleet radeloos naar een bibliotheek gestapt? Met de lancering van de website ‘Bibliografie Geschiedenis van de Middenkust’ hopen we dit euvel uit de wereld te helpen in het geval van geschiedkundige en erfgoedzaken over Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan en Blankenberge. Hand in hand met zoekopdrachten en duidelijke kernwoorden, komt alle informatie over de geschiedenis van de Middenkust via deze website vlotjes jouw woonkamer binnen gestroomd.

Foto: De Duinbossen in de Haan, anno 1908. Uit: Massart (1908).

De Bibliografie van Oostende (door De Plate en Stad Oostende) werd door de erfgoedcel Kusterfgoed en het VLIZ uitgebreid met referenties uit de kustgemeentes van de Middenkust.

In de gloednieuwe online doorzoekbare databank 'Bibliografie Geschiedenis van de Middenkust' zijn ondertussen al ongeveer 10.000 titels te vinden over de geschiedenis en erfgoed van Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan en Blankenberge.

Lees meer in Testerep magazine:
 

Link: www.vliz.be/testerep/nl/bibliografie-geschiedenis-van-de-middenkust[Overzicht] [Login]